Obustavljen postupak protiv Bube Morine zbog zastarelosti

BEOGRAD, 27. decembra 2010. (Beta) - Viši sud u Beogradu obustavio je u ponedeljak postupak protiv bivše komesarske za izbeglice Bube Morine zbog zastarelosti, a suđenje grupi od preostalih devet bivših funkcionera Socijalističke partije Srbije (SPS) i JUL-a, optuženoj za zloupotrebe u deljenju stanova, odloženo je za 9. februar.

Suđenje grupi bivših funkcionera SPS i JUL-a je odloženo jer u sud iz zatvora nije doveden bivši direktor Savezne uprave carina Mihalj Kertes kome će danas u Specijalnom sudu biti izrečena presuda.

Sudija Dragomir Gerasinović rekao je da krivično vanraspravno veće još nije odlučilo o spajanju postupka protiv Mirjane Marković, supruge bivšeg predsednika Srbije Slobodana Miloševića, sa postupkom protiv grupe na čijem je čelu bivša sekretarka Vlade Živka Cica Knežević.

Krivično vanraspravno veće ranije je odlučilo da se Mirjani Marković sudi u odsustvu, pošto živi u Moskvi, a njen advokat Zdenko Tomanović uložio je žalbu na to rešenje Apelacionom sudu u Beogradu, koji je odbio žalbu kao neosnovanu.

Pogledajte još