Novi skener na VMA u Beogradu

BEOGRAD, 27. decembra 2010. (Beta) - Ministar odbrane Dragan Šutanovac pustio je u ponedeljak u rad na Vojno-medicinskoj akademiji (VMA) u Beogradu novi multislajsni skener za koji je ocenio da će unaprediti kvalitet dijagnostikovanja bolesti i smanjiti liste čekanja.

Nakon puštanja u rad novog skenera, Šutanovac je novinarima rekao da je taj savremeni uređaj koštao 80 miliona dinara i dodao da je, i pored teške ekonomske situacije, ministarstvo ove godine investiralo oko 600 miliona dinara u osavremenjivanje vojnog zdravstva koje je već neko vreme otvoreno i za potrebe civila.

On je podsetio da su liste čekanja za dijagnostičke preglede trenutno između tri i četiri meseca zbog čega je izrazio uverenje da će se novi, 128-slajsni skener isplatiti već u toku 2011. godine, jer takav uređaj u jugoistočnoj Evropi postoji samo u Beogradu i Novom Sadu.

Govoreći o planovima za narednu godinu, Šutanovac je najavio puštanje u rad nove hiperbarične komore i zapošljavanje novih mladih stručnjaka, kojih je ove godine zaposleno oko 140.

Pogledajte još