Srbija ide u lošem, a Beograd u dobrom pravcu

BEOGRAD, 27. decembra 2010. (Beta) - Građani Beograda ocenjuju da Srbija ide u lošem pravcu, ali da Beograd napreduje, pokazali su rezultati istraživanja agencije za istraživanje javnog mnjenja Tim ipsos Stratedžik (Tim Ipsos Strategic) marketing.

Generalni direktor Stratedžik marketinga Srđan Bogosavljević rekao je na konferenciji za novinare da više od polovine Beograđana misli da Srbija ide u lošem, dok 55 odsto smatra da Beograd ide u dobrom pravcu. "Za razliku od prošle godine kada Beograđani nisu prepoznavali rezultate napretka, ove godine čak 55 odsto Beograđana smatra da su rezultati napretka Beograda vidljivi", rekao je on.

Istraživanje o gradu i radu beogradske uprave je sprovedeno od 27. novembra do 2. decembra na uzorku od 6.017 punoletnih Beograđana, rečeno je na konferenciji za novinare u Skupštini grada.

Na konferenciji novinarima nije bilo omogućeno da postavljaju pitanja. Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas pratio je takođe, iz publike, saopštavanje rezultata ankete.

Bogosavljević je kazao da 56 odsto Beograđana misli da gradska koalicija radi bolje od republičke i da su rezultati rada gradske vlasti u Beogradu vidljivi. "Polovina Beograđana bi izašla na lokalne izbore i to bi bila loša izlaznost, ali 63 odsto smatra da beogradska vlast treba da se zadrži", rekao je on.

Pogledajte još