Boričić zadovoljan, očekuje nove medalje

BEOGRAD, 27. decembra 2010. (Beta) - Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije (OSS) Aleksandar Boričić ocenio je danas 2010. uspešnom i rekao da u predstojećoj godini očekuje više medalja i nove uspehe.

"Ovo je bila uspešna godina Odbojkaškog saveza; svi igrači, Ministarstvo omladine i sporta, donatori i sponzori zaslužili su pohvale za doprinos novim uspesima naše odbojke", rekao je Boričić u Beogradu na proslavi nazvanoj "Vreme odbojke - vreme radosti" povodom završetka godine.

Boričić je podsetio da su za reprezentaciju Srbije ove godine igrala 102 igrača, da je Srbija odigrala 133 utakmice i u jakoj konkurenciji osvojila 13 medalja. On je dodao da su reprezentativci osvojili 14 pojedinačnih međunarodnih priznanja.

Predsednik OSS-a istakao je da su muška i ženska odbojkaška reprezentacija dobile priznanja Olimpijskog komiteta Srbije, da su kadeti prvi na svetu, a kadetkinje vicešampionke sveta, kao i osvojene srebrne i bronzane medalje juniora, odnosno juniorki na Evropskim prvenstvima.

On je pohvalio i osvajanje bronzane medalje seniorske selekcije na Svetskom prvenstvu u Italiji, kao i osvajanje Evropske lige seniorki i plasman na Gran pri i istakao priznanje koje je Međunarodni olimpijski komitet dodelio kapitenu Nikoli Grbiću.

Boričić je rekao i da je Međunarodna odbojkaška federacija uvrstila OSS medju šest najboljih svetskih saveza i da očekuje da će u 2011. godini savez nastaviti sa dobrim radom i još bolje rezultate reprezentacija.

"U sledećoj godini nas očekuju dva svetska juniorska prvenstva, četiri evropska, od kojih zajedno sa Italijom organizujemo turnir za odbojkašice i to će biti najvažnije takmičenje u predstojećoj godini. Očekujem nove uspehe i nove medalje", rekao je on.

Pomoćnik u Ministarstvu omladine i sporta Dragan Atanasov čestitao je Odbojkaškom savezu na rezultatima i najavio još bolju saradnju.

"OSS je jedan od najbolje organizovanih saveza. Dobro sarađujemo, radmo na zajedničkim projektima, a u budućnosti će saradnja biti još bolja. U istraživanju koje smo sproveli povodom izrade strategije u sportu saznali smo da je odbojka najpopularnija u školama i to nije iznenađenje", rekao je Atanasov.

"Obe odbojkaške reprezentacije proglašene su za najbolje u izboru OKS-a. OSS je organizovan, veliki savez, pomoći ćemo da bude i veći", dodao je Atanasov.

OSS je dodelio nagrade "Vreme odbojke - vreme radosti"  kapitenu ženske odbojkaške reprezentacije Jeleni Nikolić, koja je proglašena za najboljeg igrača i primača u Evroligi.

Nagradu su dobili i Ana Bjelica, najbolji poenter juniorskog Evroskog prvenstva i MVP Balkanskog šampionata, kao i Aleksandar Atanasijević, najbolji smečer juniorskog EP i MVP Balkanskog šampionata.

Pogledajte još