Etnički sukobi smrtno ugrožavaju Rusiju

0

MOSKVA, 27. decembra 2010. (Beta-AP) – Etničke tenzije "smrtno ugrožavaju" Rusiju i mogle bi je uništiti ako vlada ne obuzda nasilni nacionalizam i ne reaguje oštrije u suzbijanju nereda, rekao je danas ruski predsednik Dmitrij Medvedev.

MOSKVA, 27. decembra 2010. (Beta-AP) – Etničke tenzije „smrtno ugrožavaju“ Rusiju i mogle bi je uništiti ako vlada ne obuzda nasilni nacionalizam i ne reaguje oštrije u suzbijanju nereda, rekao je danas ruski predsednik Dmitrij Medvedev.

Medvedev je kazao da policija mora oštrije da reaguje u suzbijanju nereda poput onih koji su se desili u Moskvi 11. decembra kada su se fudbalski navijači i rasisti, uz slogane „Rusija Rusima“, sukobili s policijom i tukli pripadnike etničkih manjina s Kavkaza.

Ruski predsednik je na sastanku sa zvaničnicima u Kremlju takođe rekao da regionalne vlasti moraju čvršće da sarađuju s etničkim grupama kako bi se sprečio uspon agresivnog nacionalizma.

„Međuetnički sukobi su smrtonosno opasni po Rusiju“, rekao je Medvedev i dodao: „Ne smemo dozvoliti nekim glupanima da unište našu zajednicku kuću“.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.