Ivanović nemoćan protiv „tobdžija“

Beograd, London - Odlično desetominutno izdanje fudbalera Arsenala s kraja prvog i početka drugog poluvremena u meču protiv Čelsija presudno je uticalo na to da bodovi ostanu na Emiratima.

„Tobdžije“ su kao domaćini slavili sa 3:1 čime su povećali bodovnu prednost nad gradskim rivalom. Golovi Aleksandera Songa, Seska Fabregasa i Tea Volkota trasirali su put ka trijumfu, koji je uspeo da ublaži srpski reprezentativac Branislav Ivanović.

Trener domaćina Arsen Venger izabrao je odličnu taktiku za prekid serije od četiri uzastopna poraza protiv sinoćnog rivala. Francuz je zamenio petoricu fudbalera u odnosu na ekipu koja je poražena pre dve nedelje od Mančester junajteda i to je bilo pravo rešenje.

U startnu postavu vratili su se kapiten Fabregas, Volkot, Van Persi, Fabijanski i Đuru, a upravo je novi ofanzivni trio najzaslužniji za siguran trijumf nad direktnim konkurentom za titulu.

Među „plavcima“ nije bilo Nikolasa Anelke zbog povrede kolena, što je uticalo na to da Karlo Anćeloti pojača sredinu terena na račun najisturenije linije tima.

Uspavanku iz prvog dela prekinuo je Song u 44. minutu kada se najbolje snašao u gužvi u kaznenom prostoru rivala i pogodio dalji ugao gola Čeha. Početak nastavka obeležili su Volkot i Fabregas, koji su se za samo dva minuta upisali na liste strelaca, ali i asistenata.

Najpre je grešku Esijena na svojoj polovini krunisao Španac posle nesebične reakcije Volkota (51), a bukvalno u sledećem ozbiljnom napadu Fabregas mu se revanširao. Golu mladog reprezentativca Engleske (53) prethodila je neopreznost Malude i vrhunsko proigravanje Fabregasa.

Čelsiju je tračak nade doneo Branislav Ivanović (57) posle centaršuta Drogbe iz slobodnog udarca, ali je Arsenal do kraja bio bolji rival tako da je bez problema uspeo da sačuva tri boda. Aktuelni šampion je u ogromnoj krizi jer ne zna za pobedu već šest vezanih utakmica na Ostrvu, zbog čega lagano gubi korak za vodećom trojkom.

Šansu da trijumfalno završi godinu Čelsi će imati sutra kada dočekuje Bolton, dok Arsenal u istom terminu gostuje Viganu.

U večerašnjim susretima 20. kola najinteresantnije će biti u Birmingemu, gde će Nikola Žigić sa saigračima dočekati lidere prvenstva. Mančester junajted je u dobroj formi, Dmitar Berbatov više nego raspoložen, a u tim bi trebalo da se vrati i Nani, tako da „crveni đavoli“ žele da osvoje ceo plen.

U drugom duelu timova iz ova dva grada, „građani“ će ugostiti Aston Vilu.

Premijer liga, 19. kolo

Arsenal - Čelsi 3:1

(Song 44 p, Fabregas 51, Volkot 53 - Ivanović 57)

Utorak
:
Mančester siti - Aston Vila
Stouk - Fulam
Sanderlend - Blekpul
Totenhem - Njukasl
VBA - Blekburn
Vest hem - Everton
Birmingem - Mančester junajted

Sreda
:
Čelsi - Bolton
Vigan - Arsenal
LIverpul - Vulverhempton

Tabela:
Mančester j 37, Arsenal 35, Mančester s 35, Čelsi 31, Totenhem 30, Bolton 29, Sanderlend 27, Stouk 24, Njukasl 22, Liverpul 22, Blekpul 22, VBA 22, Blekburn 22, Everton 22, Aston Vila 22, Vigan 19, Birmingem 18, Fulam 16, Vest hem 19, Vulverhempton 15

www.danas.rs

Pogledajte još