Zaplenjena Sanaderova kolekcija umetničkih dela

ZAGREB, 28. decembra 2010. (Beta) - Iz porodične vile bivšeg premijera Hrvatske Ive Sanadera u Zagrebu u noći između ponedeljka i utorka je privemeno zaplenjena kolekcija umetničkih dela koja bi trebalo da bude garancija da će država moći da se naplati ukoliko se u sudskom postupku Sanaderu pravosnažno dokaže krivica za korupciju.

Umetnine su prenesene u dva transportna vozila, a mediji procenjuju da je njihova vrednost navodno višestruko veća od 1,5 miliona kuna, koliko je Sanader prijavio u imovinskoj kartici.

Nakon gotovo 15 sati popisivanja i pakovanja u zaštitnu ambalažu mnogobrojnih umetnina, sudski izvršitelji i istažitelji Ureda za borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala (USKOK) nešto pre ponoći počeli su da iznose umetnička dela.

Plenidbu je obezbeđivala policija koja je ulaz kuće u Kozarčevoj ulici u Zagrebu ogradila trakom, a u dužini oko 50 metara sa svake strane blokirala ulicu. Advokar Ivan Lovrić iz Sanaderovog braniteljskog tima najavio je žalbu na zaplenu i blokadu imovine porodice Sanader.

Pogledajte još