Ašhen Ataljanc ponovo u Narodnom pozorištu

0

BEOGRAD, 28. decembra 2010. (Beta) – Baletska umetnica Ašhen Ataljanc, vratiće se na scenu Narodnog pozoiršta u Beogradu, nakon višegodišnje umetničke karijere u inostranstvu, predstavom "Songs", koja će biti izvedena 25. januara na Velikoj sceni Nacionalnog teatra, najavljeno je u utorak u Ministarstvu kulture Srbije.

BEOGRAD, 28. decembra 2010. (Beta) – Baletska umetnica Ašhen Ataljanc, vratiće se na scenu Narodnog pozoiršta u Beogradu, nakon višegodišnje umetničke karijere u inostranstvu, predstavom „Songs“, koja će biti izvedena 25. januara na Velikoj sceni Nacionalnog teatra, najavljeno je u utorak u Ministarstvu kulture Srbije.

Upravnik Narodnog pozorišta Božidar Đurović rekao je na konferenciji za novinare da je Ašhen Ataljanc započela svoju karijeru u tom teatru, gde je igrala do 1996. godine, a nakon toga je postigla zapažene uspehe u inostranstvu.

Prema njegovim rečima, Ašhen Ataljanc će se u Narodno pozorište vratiti baletskom predstavom „Songs“, na muziku Hanrija Parsela, u koreografiji Maura Bigocentia, a koju je finansijski podržalo Ministarstvo kulture Srbije.

Ministar kulture Srbije Nebojša Bradić rekao je da to ministarstvo podržava značajne umetničke programe koji doprinose afirmaciji umetnika i čine da kulturu vidljivijom.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.