Sastanak sindikata i ministara završen bez dogovora

BEOGRAD, 28. decembra 2010. (Beta) - Pregovori sindikata obrazovanja Srbije i sindikata Nezavisnost s ministrima prosvete i finansija Žarkom Obradovićem i Dianom Dragutinović završeni su u utorak popodne u Beogradu bez dogovora o povećanju plata zaposlenih u prosveti.

Sastanak dva sindikata i predstavnika resornih ministarstava počeli su oko 15 sati, a kako je nakon razgovora agenciji Beta rekao predsednik Sindikata obrazovanja Branislav Pavlović, na sastanku ništa nije dogovoreno.

"Dogovorili smo se da nastavimo razgovore posle praznika", rekao je Pavlović, navodeći da postoji mogućnost dogovora o isplati jubilarnih nagrada, dok će pitanje povećanja zarada ići "teško".

Razgovorima nisu prisustvovali Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije i Sindikat prosvetnih radnika Srbije. Ti sindikati su odbili poziv ministarstva prosvete da potpišu Protokol o ceni rada za 2011. godinu koji predviđa da zaposlenima u januaru plata bude uvećana za dva, umesto za sedam odsto. Svi sindikati najavili su štrajk za 28. januar 2011. godine zahtevajući povećanje plata.

Pogledajte još