Dani ribe i vina u restoranu Bled

 

Božićni post je u toku a svi koji poste znaju da nije baš lako osmišljavati raznovrsne obroke, koji su pritom i ukusni. Ne brinite, restoran “Bled” i sada  misli na vas! Da vam bar donekle  olakšaju svakodnevne dileme, rešili su da svoju bogatu gastronomsku ponudu osveže  “Danima ribe i vina“.

Standardni meni restorana  “Bled“ sadrži specijalitete od morskih plodova i morskih riba, kao i svih kvalitetnih i sveže ulovljenih rečnih riba, a sada je obogaćen  specijalitetima kao što su: salata od hobotnice, crni rižoto i riba u “ludoj vodi”.

Svi riblji restorani imaju svoju verziju aqva paca (ribe u ludoj vodi ), tako da je i ovaj tradiconalni riblji restoran uvrstio u svoju ponudu  ovaj neobični specijalitet .

Riba u ludoj vodi je nesvakidašnje jelo specifičnog, punog ukusa sa neodoljivom aromom.  U samo jelo ide dosta vina, a flambiranje mu daje posebnu notu. Kuvari restorana “Bled” su dovoljno vešti da sve specijalitete od ribe pretvore u jela u kojima ćete uživati, čak ukoliko ste zakleti ljubitelj roštilja.

Evo šta vam  iz restorana  “Bled” preporučuju  kao dobro rešenje za jedan lagani ručak: Započnite obrok  hladnim predjelom, salatom od hobotnice ili crnim rižotom. Za glavno jelo isprobajte novitet - ribu u “ludoj vodi”, a  za desert uzmite domaći kolač sa višnjama.

Ukoliko ne postite obavezno probajte  Bledsku kremsnitu. To je desert koji se pravi po originalnom receptu sa Bleda, a od nedavno su ga uvrstili u stalnu ponudu restorana.

Cene su pristupačne, tako da ukoliko postite možete obogatiti svoju svakodnevnu ishranu, bez prevelikog udara na kućni budžet. Restoran "Bled" je pravo mesto za vas i ako jednostavno volite ribu i shvatate koliko njena upotreba u ishrani važna.

 

Pogledajte još