Hrvatski sabor potvrdio nove ministre

ZAGREB, 29. decembra 2010. (Beta) - Hrvatski sabor potvrdio je u sredu većinom glasova nove ministare i potpredsednike vlade koje je u ponedeljak predložila premijerka Jadranka Kosor, pošto je smenila četvoro ministara.

Nova ministarka finansija je Martina Dalić (43), dosadašnja šefica centralne državne kancelarije za razvojnu strategiju i koordinaciju fondova EU, a novi ministar za kulturu Jasen Mesić (38), dosadašnji direktor Uprave u Ministarstvu kulture.

Ministar građevinarstva je Branko Bačić (51), dosadašnji sekretar Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i poslanik u Saboru, a odbrane Davor Božinović (49), državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova.

Uvedena je i funkcija potpredsednika za investicije, a na to mesto izabran je Domagoj Milošević, predsednik Uprave Pastor grupe i član Hrvatskog udruženja poslodavaca. Potpredsednik Vlade postao je i ministar spoljnih poslova Gordan Jandroković, a potpredsednik za privredu ministar poljoprivrede Petar Čobanković.

Smenjeni ministri finansija, kulture, građevinarstva i zaštite okoline, kao i odbrane Ivan Šuker, Božo Biškupić , Marina Matulović Dropulić i Branko Vukelić, u skladu s dogovorom unutar HDZ-a, postaju poslanici u Saboru.

Pogledajte još