TSS demantuje tenisere

0

BEOGRAD, 29. decembra 2010. (Beta) – Teniski savez Srbije demantovao je navode iz ranijeg saopštenja reprezentativaca, čime je nastavljen "rat saopštenjima" dve strane pred izbore za rukovodeće funkcije u toj organizaciji.

BEOGRAD, 29. decembra 2010. (Beta) – Teniski savez Srbije demantovao je navode iz ranijeg saopštenja reprezentativaca, čime je nastavljen „rat saopštenjima“ dve strane pred izbore za rukovodeće funkcije u toj organizaciji.

TSS je naveo da je samo savez odgovoran za novac koji Medjunarodna teniska federacija daje za svako kolo u Dejvis kupu, kao i da je to propisano pravilima ITF-a.

Ranije danas, reprezentativci su naveli da TSS „nijedan jedini dinar nije dao Dejvis kup reprezentaciji iz sopstvenih prihoda„, već da je samo raspodelio novac koji je dobio od ITF-a.

„ITF je tačno propisao nagradu za svako kolo u Svetskoj grupi i svim grupama Dejvis kupa i ta nagrada odnosi se isključivo na nacionalni Savez. ITF ne propisuje ni jednim dokumentom da li će i kako nacionalni Savez potrošiti novac od nagrade„, piše u saopštenju saveza.

„Konstatacija da je novac stigao od ITF reprezentaciji kao nagrada za postignute rezultate nije tačna. Novac pripada nacionalnom savezu, a da li će se on koristiti za juniorski tenis, troškove tekućih poslova, prepustiti igračima, ili nešto drugo, odluka je Upravnog odbora„, naveo je savez.

Tenis u Srbiji podelio se na dve strane pred izbore u januaru. Jedna struja podržava trenutnog predsednika TSS, Slobodana Živojinovića, a druga je okupljena oko Srđana Đokovića, oca najboljeg igrača Srbije Novaka Đokovića.

Poslednji „rat saopštenjima“ počeo je kada je juče predsednik skupštine TSS, Đorđo Antelj izdao saopštenje u kome je naveo da je savez reprezentativcima isplatio oko dva miliona dolara, ali da ga ipak napadaju da nije ništa radio.

Savez je naveo da je spreman da sve stavi na uvid javnosti, ali da ne može to da uradi bez dozvole igrača.

Datum izborne skupštine još nije utvrdjen, ali bi ona trebalo da se održi u drugoj polovini januara.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.