Tadić poželeo mirnu i radnu Novu godinu

BEOGRAD, 30. decembra 2010. (Beta) - Predsednik Srbije Boris Tadić poželeo je u četvrtak građanima Srbije mirnu i radnu 2011. godinu i naveo da je ove godine zabeležen privredni rast, iako privreda još nije izašla iz krize.

U novogodišnjoj čestitki Tadić je poručio da je 2010. godina bila još jedna teška godina sa posledicama globalne recesije, poplavama i zemljotresom, kao i da privreda u Srbiji još nije izašla iz krize, "ali da smo uprkos svemu i za razliku od većine drugih, postigli izvestan rast".

"Ostavljamo još jednu tešku godinu za nama, pogođeni posledicama globalne recesije, poplavama i zemljotresom. Ne može nas umiriti ni činjenica da je dubokom krizom pogođen čitav svet. U takvim okolnostima, mi u Srbiji, moramo da damo odgovor na izazove koje svetska kriza postavlja svakoj zemlji, i sami moramo pronaći rešenja za probleme i nedaće, kako bi smo ostvarili boljitak za svoje građane", kaže se u čestitki.

Dodaje se da zabeleženi privredi rast nije bio dovoljan za značajno smanjenje nezaposlenosti, niti su građani to osetili u kućnom budžetu, ali da je osnov za bolje postignuće u sledećoj i narednim godinama.

Pogledajte još