Bojana Novaković glumila sa Kijanu Rivsom

Pre nekoliko dana završeno je snimanje nezavisnog filma scenariste i reditelja Marka Mena “Generation Um”, u kojem glumačku ekipu čine proslavljeni holivudski glumac Kijanu Rivs, naša glumica Bojana Novaković, Adelejd Klemens i Džejk Hofman. Film je sniman na različitim lokacijama u Njujorku, dok se premijera očekuje početkom naredne godine, piše "Blic".

Iako je, prema mišljenju mnogih, radnja i tema ovog filma već viđena i više puta obrađivana u Holivudu, neobična glumačka postava je ono što ovu egzistencijalnu dramu čini specifičnom. Priča prati čoveka po imenu Džon, koji provodi 24 sata u društvu dve devojke, obilazeći barove, noćne klubove i razna opskurna mesta velikog grada, a vreme im prolazi u seksu, opijanju i konzumiranju narkotika.

Međutim, ova družina u jednom trenutku shvata svu iluzornost svog postojanja, te zajedno pokušavaju da odgonetnu smisao života, piše "Blic" o filmu "Generation Um" u kome igra zvezda filma "Šišanje", ali i holivudska zvezda - Bojana Novaković.

(old_image)
Bojana Novaković, koja je kroz neke od svojih ranijih uloga pokazala da ima veliku moć transformacije, ovoga puta će se predstaviti publici u sasvim drugačijem svetlu.

- To je veoma riskantan film. Vrlo je intimno to što radimo - na emotivnom planu. O Kijanu mogu samo najbolje da kažem. Inteligentan je i kreativan glumac, koji svojom hrabrošću pobuđuje najbolje u glumcima s kojima radi. To je retkost i zato jedva čekam da ustanem i idem na set – izjavila je mlada glumica za “Blic”, te dodala da je zaista oduševljena svojim partnerom.

- O njemu mogu da kažem da je tako fantastičan da je teško poverovati da takav lik postoji. Film na kojem radimo je mali, nezavistan film. To jest, reditelj i producenti su odlučili da hoće da naprave film na pravi način tako da nisu prihvatali ponude sa strane jer su hteli da koriste glumce i glumice koji odgovaraju priči a ne ljude koje im neko određuje. U tom smislu je film rizik. A sama priča je isto tako riskantna. Kijanu je abnormalno pametan i abnormalno hrabar tako da su njegov entuzijazam i inteligencija postavili standard za moj rad kad smo počeli da radimo zajedno. Otvoren je i jako reskira - istakla je Bojana, a zatim se osvrnula i na činjenicu da u filmu ima dosta slobodnih scena seksa.

- Radimo dosta intimnih scena na emocionalnom nivou, ali nije reč o pravom seksu. Ali, ako bi se snimale takve scene, ne bi bilo pitanje težine. Pretpostavljam da uopšte ne bih marila da imam te scene s njim – našalila se glumica, koju nakon manje pauze očekuje i snimanje novog filma “Shadows From the Sky”, gde igra pored još jednog filmskog velikana Šona Bina.

Izvor: Blic

Pogledajte još