Gigs obeležava 20 godina od debija za Mančester junajted

BEOGRAD, 1. marta 2011. (Beta) - Fudbaler Mančester junajteda Rajan Gigs obeležiće danas 20 godina od prvog nastupa za taj klub u zaostaloj utakmici 18. kola Premijer lige protiv Čelsija u Londonu.

Gigs je kao 17-godišnjak debitovao za Junajted 2. marta 1991. godine u porazu od Evertona sa 2:0.

"Sećam se starta Dejvida Votsona sa leđa. Bila je to dobrodošlica u u ligu "velikih dečaka". Godinama kasnije imao sam ožiljak na kolenu", rekao je Gigs za Gardijan.

Bivši reprezentativac Velsa nedavno je potpisao novi ugovor sa Mančesterom na još godinu dana, ali kaže da polako razmišlja o povlačenju. "Pre tri godine nisam bio zabrinut, međutim, sada jesam. Često se pitam šta ću raditi u budućnosti", istakao je Gigs.  Tokom karijere 37-godišnji igrač sredine terena nastupao je samo za Mančester junajted, promenivši čak 131. saigrača.

"Osećam se veoma ponosnim. Kao tinejdžer došao sam u uspešan klub i u njemu ostao 20 godina. Nije nemoguće, ali teško je poverovati da će se u današnje vreme tako nešto ponoviti", oceni je Velšanin i dodao da za najbolje igrače sa kojima je ikada igrao u timu smatra Pola Skolsa, Roja Kina i Brajana Robsona.

U meču sa Čelsijem Gigs će odigrati 606. ligaški meč za Junajted, ćime će izjednačiti rekord Bobija Čarltona. U svim takmičenjima, Velšanin je prvi po broju nastupa za slavni klub sa 861. utakmicom.

Tokom karijere Gigs je sa Mančester junajtedom osvojio brojne trofeje od kojih su najznačajniji 11 titula prvaka Engleske, 4 FA kupa, 3 Liga kupa i dva pehara namenjena prvaku Evrope.

Pogledajte još