Srbija na 178. mestu po brzini izdavanja dozvola

0

Ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić izjavio je u sredu da je Srbija u prethodne dve godine na listi Svetskog ekonomskog foruma pala po brzini izdavanja gradjevinskih …

BEOGRAD, 2. marta 2011. (Beta) – Ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić izjavio je u sredu da je Srbija u prethodne dve godine na listi Svetskog ekonomskog foruma pala po brzini izdavanja gradjevinskih dozvola sa 171. na 178. mesto, od 181 zemlje.

On je u Skupštini Srbije, u raspravi o izmenama Zakona o planiranju i izgradnji, rekao da je Srbija na začelju zbog metodologije u ocenjivanju koja je obuhvatila i naknadu za uredjivanje gradjevinskog zemljišta, koja se u Srbiji računa kao cena za pribavljanje gradjevinske dozvole.

Dulić je rekao da se Srbija nalazi u maloj grupi zemalja u svetu kod kojih se trošak plaćanja naknade za uredjenje gradjevinskog zemljišta računa kao cena za pribavljanje gradjevinske dozvole.

„U drugim zemljama cena za dobijanje gradjevinskih dozvola je cena administrativnih procedura, a ne i cena koja se kod nas plaća za uvodjenje komunalne infrastrukture, struje, telefona i drugog“, rekao je Dulić.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.