Ispitati monopolsko ponašanje šećerana

0

Republički poslanik Saveza vojvodjanskih Madjara Arpad Fremond pozvao je ministarstvo poljoprivrede da ispita da li ima monopolskog ponašanja šećerana i zašto je već sada moralo da se interveniše isporukom šećera …

NOVI SAD, 3. marta 2011. (Beta) – Republički poslanik Saveza vojvodjanskih Madjara Arpad Fremond pozvao je ministarstvo poljoprivrede da ispita da li ima monopolskog ponašanja šećerana i zašto je već sada moralo da se interveniše isporukom šećera iz robnih rezervi.

Fremenod je za Madjar so rekao da je „frapantno“ što je prošle godine šećerna repa direktno sa njiva odvožena u inostranstvo, konkretno u Hrvatsku, i naveo da je država za to znala.

„Druga je stvar što Srbija prema utvrdjenoj kvoti može da izvozi preradjenu šećernu repu. Ali, po mom saznanju, još nije bilo primera za to da su sirovinu odvozili stranim kamionima. Uglavnom se šećerna repa u Hrvatsku odvozila sa poseda preduzeća i zadruga“, naveo je Fremond.

Prema njegovim rečima, uzgajanje šećerne repe nije isplativo, površine zasejane ovom kulturom opadaju, a država ne preduzima ništa da bi to promenila.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.