Drugi poraz Sedlaka u Kragujevcu

KRAGUJEVAC, 2. marta 2011. (Beta) - Državni prvak Srbije u šahu,velemajstor Nikola Sedlak pretrpeo je večeras drugi poraz od Dejana Pikule u tri kola ovogodišnjeg šampionata koji se igra u Kragujevcu.

Ceo poen osvojili su još Siniša Dražić protiv najmlađeg učesnika Vladimira Lukovića, Siniša Šarić u susretu sa Brankom Tadićem i Boško Abramović protiv Danila Milanovića. Brzi remiji viđeni su u partijama Boban Bogosavljević-Igor Miladinović i Ivan Ivanišević-Miloš Perunović, a poen su podelili i Lazar Nestorović i Branko Damljanović.

Na tabeli vodi Damljanović sa 2,5 poena, ispred Nestorovića, Miladinovića, Dražića, Bogosavljevića, Šarića i Pikule sa po dva poena. Abramović i Ivanišević osvojili su po 1,5 poena, Luković i Perunović imaju po jedan, a Milanović, Tadić i Sedlak po pola poena.

U cetvrtom kolu sutra (15.30) igraju: Dražić-Damljanović, Milanović-Nestorović, Tadić-Abramović, Sedlak-Šarić, Miladinović-Pikula, Perunović-Bogosavljević, Luković-Ivanišević.

Igra se 13. kola, slobodan dan je 5. marta, turnir se završava 13. marta, a nagradni fond sa ekstrahonorarima za sve igrače iznosi 795.000 dinara.

Pogledajte još