Partizan pobedio Olimpiju i osvojio trofej

BEOGRAD, 2. marta 2011. (Beta) - Hokejaši Partizana osvojili su titulu u Slohokej ligi pošto su večeras u Ledenoj dvorani Pionir pobedili Olimpiju iz Ljubljane sa 4:0 i došli do treće pobede u finalnoj seriji, za ukupno 3:1.

Golove za crno-bele postigli su Marko Kovaćevic u 26. i 59. minutu, Nemanja Vučurević u 29. i Marko Sretović u 45.

Ledena dvorana Pionir, čiji je kapacitet dve hiljade sedišta, bila je ispunjena do poslednjeg mesta, dok je ispred dvorane ostalo još oko dve stotine navijača Partizana. Oni su utakmicu posmatrali kroz prozore hale.

U prvoj trećini najbolju šansu propustio je kapiten Partizana Marko Milovanović, kada je izašao sam pred gostujućeg golmana. Crno-beli su u toj deonici dva puta pogodili okvir gola, a igrači Olimpije jednom. U drugih 20 minuta domaći tim je ušao agresivnije i sa dva gola nagovestio novog šampiona Slohokej lige.

Najpre je Kovačević bio precizan posle solo akcije, a onda i Vučurević udarcem sa distance. Drugu deonicu obeležila je i čvrsta igra crno belih u odbrani. Igrajući na ivici incidenta uspeli su da se nekoliko puta odbrane u situacijama kada su imali igrača manje. Poslednji period utakmice Partizan je iskoristio da udvostrući prednost. Prvo je na asistenciju Marka Milovanovića precizan bio Sretenović, a potom je drug put na meču pogodio Kovačević.

Poslednji sudijski zvižduk bio je znak da u vis polete kacige novih šampiona, koji su zatim zapevali zajedno sa navijačima. Partizanu je ovo bilo drugo učešće u Slohokej ligi. Prošle sezone beogradski klub je poražen u finalu od Maribora.

Pogledajte još