Nema privrednog rasta bez industrijalizacije

0

Bez industrijalizacije Srbije nema privrednog rasta, zaključeno je na ovogodišnjem "Kopaonik biznis forumu"."Prihvaćen je novi model privrednog rasta Srbije baziran na proizvodnji, izvozu i aktiviranju domaće štednje, kako iz bankarskog …

KOPAONIK, 3. marta 2011. (Beta) – Bez industrijalizacije Srbije nema privrednog rasta, zaključeno je na ovogodišnjem „Kopaonik biznis forumu“.

„Prihvaćen je novi model privrednog rasta Srbije baziran na proizvodnji, izvozu i aktiviranju domaće štednje, kako iz bankarskog sektora, tako i sektora osiguranja“, izjavio je u četvrtak predsednik Udruženja korporativnih direktora Srbije Toplica Spasojević sumirajući rad foruma.

Trećeg, poslednjeg dana foruma je istaknuto i da bi poljoprivreda mogla da bude izvozna i razvojna šansa Srbije, ali je za to neophodno redefinisanje agrarne politike i veća pomoć države.

Spasojević i vlasnik MK grupe Miodrag Kostić su u izjavi novinarima istakli da bi radije da je Delta Maksi ostao u rukama Miroslava Miškovića, ali i da očekuju da će belgijski trgovinski lanac Delez, koji je kupio 100 odsto akcija Delta Maksija, plaćati dobavljačima na vreme, ali da će „ulazak“ na police tog lanca biti teži.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.