Tadić u Atini na samitu PES

0

Predsednik Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić učestvovaće u subotu u Atini na Konferenciji lidera Partije evropskih socijalista (PES), saopštilo je Predsedništvo Srbije.Demokratska stranka u PES ima status pridruženog …

BEOGRAD, 5. marta 2011. (Beta) – Predsednik Srbije i lider Demokratske stranke Boris Tadić učestvovaće u subotu u Atini na Konferenciji lidera Partije evropskih socijalista (PES), saopštilo je Predsedništvo Srbije.

Demokratska stranka u PES ima status pridruženog člana.

Domaćini dvodnevnog samita su predsednik PES Pol Nirup Rasmusen i grčki premijer Jorgos Papandreu. Kako je najavljeno, glavne teme na skupu biće investicije, unapredjenje ekoloških standarda, borba protiv socijalne nejednakosti.

Rasmusen je uoči skupa izjavio da mu je čast što će zajedno za grčkim premijerom biti domaćin. On je istakao da je prošla godina pokazala „da je u veoma teškim uslovima Jorgos Papandreu pravi lider“.

Evropski socijalisti kažu da im je glavna strategija da otvore za osam miliona više radnih mesta od bilo koje konzervativne vlade i obezbede veći rast za najmanje 4,5 odsto. Partija evropskih socijalista okuplja 32 stranke iz svih zemalja EU. Partije iz zemalja bivše Jugoslavije imaju status prdruženih članova.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.