Država krivac za nelikvidnost

0

Ekonomista Svetske banke Dušan Vujović ocenio je da je srpska država jedan od glavnih krivaca za nelikvidnost, i da je premijeru potreban Medjunarodni monetarni fond kao garant kvaliteta ekonomske politike.Vujović …

BEOGRAD, 6. marta 2011. (Beta) – Ekonomista Svetske banke Dušan Vujović ocenio je da je srpska država jedan od glavnih krivaca za nelikvidnost, i da je premijeru potreban Medjunarodni monetarni fond kao garant kvaliteta ekonomske politike.

Vujović je u intervjuu agenciji Beta kazao da država prva treba da pokrene ključne poteze da se reši problem nelikvidnosti.

„To bi nekoliko procenata koštalo budžet Srbije – da plati svoje obaveze, pa da onda nametne svima ostalima obavezu da plate“, kazao je Vujović i dodao da nema izgovora ni za jednu državu da bude uzrok nelikvidnosti.

On je dodao da vlada mora biti vrlo pažljiva prema povećanju plata u javnom sektoru: „Ako se popusti pritiscima za linearno povećanje plata onda se bojim da može inflacija biti bez kontrole“.

„Nije pitanje dobre želje, nego je pitanje šta se može“, kazao je Vujović i dodao da će postojati politički pritisci da se drži kurs dinara na sadašnjem nivou kao i pritisci kako to da se isfinansira.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.