Zvezda i Partizan zabeležili pobede

BEOGRAD, 5. marta 2011. (Beta) - Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su večeras na svom terenu Smederevo sa 1:0, u prvom kolu prolećnog dela Super lige.

Jedini gol na meču postigao je Kadu Mendeš u 45. minutu iz penala. Prethodno je u 16-tercu Smedereva Dejan Živković oborio Pavla Ninkova. U 67. minutu sudija Miodrag Gogić prekinuo je utakmicu na tri minuta, zbog vatrometa kojim su navijači Crvene zvezde obeležili 66 godina postojanja sportskog društva.

Gogić se našao u centru pažnje i u 56. minutu kada je Kaduu zbog starta nad protivničkim igračem pokazao prvo crveni karton, da bi se potom ispravio i umesto isključenja Brazilcu pokazao žuti karton.

Domaći tim, koji je prvi put u prvenstvenim utakmicama vodio trener Robert Prosinečki, dominirao je tokom celog meča, ali nije uspeo da stvori puno šansi za pogodak. Najbolju priliku propustio je Pavle Ninkov u 84. minutu, kada je posle odličnog proigravanja Darka Lazovića zatresao samo spoljni deo mreže.

Najlepšu akciju na meču crveno-beli izveli su u 22. minutu, medjutim pogodak Borhe poništen je zbog ofsajd pozicije.

Susret Crvene zvezde i Smedereva sa tribina Marakane posmatralo je 18.427 gledalaca.

Fudbaleri Partizana pobedom nad domaćom Indjijom od 3:1 počeli su prolećni deo takmičenja u Super ligi Srbije, dok je Vojvodina u gostima savladala Jagodinu sa 2:1.

Na izuzetno lošem terenu u Indjiji crno-beli su poveli u 12. minutu, kada je grešku golmana Dragoslava Poleksića iskoristio Prins Tejgo i sa par metara smestio loptu u praznu mrežu. Prvo poluvreme obeležila je velika borba na sredini terena, ali i niz nepreciznih dodavanja i proklizavanja igrača po blatu.

Prvi i jedini ozbiljniji napada Indjija je iskoristila i došla do izjednačenja. Igrao se 31. minut, kada je posle jedne ubačene lopte došlo do nesporazuma golmana Vladimira Stojkovića i Saše Ilića, a to je iskoristio Milan Davidov i postigao gol.

Najbolju priliku do kraja poluvremena imao je Partizan u 44. minutu, kada je Tejgo izbio sam ispred golmana Poleksića, ali je šutirao visoko pored gola. Do nove prednosti Partizan je došao u 50. minutu, kada je posle dodavanja Zvonimira Vukića, Ivica Iliev pogodio mrežu udarcem sa 16 metara.

Pobedu crno-belih potvrdio je reprezentativac Gane, Tejgo u 63. minutu, kada je glavom postigao svoj drugi pogaodak na utakmici.

Ostali rezultati:

Jagodina - Vojvodina 1:2

Djenić 34' Merebašvili 30' (penal)
Ilić 74'

Sloboda Sevojno - Hajduk 2:2

Nikola Maskimović 65' Dukić 29'
Lazić 68' (autogol) Novica Maksimović 82'

Metalac - OFK Beograd 2:0

Gojak 29', 90'

Čukarički - Rad 0:3

Luka 41'
Jovančić 80', 90'

Javor - Borac 1:1

Rendulić 26' Kostić 56' (penal)

BSK - Spartak 0:0

Pogledajte još