Atletiko Madrid slavio u derbiju sa Viljarealom

BEOGRAD, 5. marta 2011. (Beta) - Fudbaleri Atletika iz Madrida pobedili su večeras na svom terenu Viljareal sa 3:1 u derbiju 27. kola španskog prvenstva.

Domaći tim poveo je već u petom minutu sjajnim udarcem Hosea Antonija Rejesa sa 20 metara u gornji levi ugao. Viljarel je izjednačio pogotkom Djuzepea Rosija u 33. minutu, posle akcije sa Santijem Kazorlom, ali su u drugom poluvremenu igrači Atletika za samo tri minuta postigli dva gola i rešili pitanje pobednika.

Prvo je Kun Aguero u 69. minutu iskoristio asistenciju Luiša Felipea za 2:1, da bi u 72. Dijego Forlan posle proigravanja Hosea Antonija Rejesa postavio konačan rezultat utakmice. Crveno-beli iz Madrida mogli su i do ubedljivije pobede da je rezervista Huanfran u 90. minutu bolje reagovao posle dodavanja Forlana u odlično izvedenom kontranapadu. Njegov šut, medjutim, završio je pored gola, kao i Forlanov minut kasnije.

Fudbaleri Barselone pobedili su večeras na svom terenu Saragosu sa 1:0, dok je Valensija kao gost sa 2:1 bila bolja od Majorke u 27. kolu španskog prvenstva. Tri boda Barseloni doneo je Seidu Keita golom u 43. minutu, na asistenciju Lionela Mesija. Aktuelni prvak Španije sada ima deset bodova više od drugoplasiranog Reala iz Madrida, koji sutra gostuje u Santanderu ekipi Rasinga.

Majorka je protiv Valensije vodila sa 1:0 zahvaljujući pogotku Ivana Ramisa u 31. minutu iz penala. Gosti su preokrenuli preko Pabla Ernandeza, koji je bio precizan u 33. i 56. minutu.

Pogledajte još