Troicki: Nadam se odbrani "salatare"

NOVI SAD, 6. marta 2011. (Beta) - Srpski teniser Viktor Troicki rekao je da je zadovoljan pobedom nad Indijom i plasmanom u četvrtfinale Svetske grupe Dejvis kupa i izrazio nadu da će njegova ekipa ove godine uspeti da odbrani trofej u tom takmičenju.

Troicki je danas u Novom Sadu pobedio Somdeva Devarmana sa 3:0 u setovima i doneo Srbiji vođstvo od 3:1, u meču prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa.

"Pobedili smo i to je najvažnije. Nije bilo lako, iako smo igrali oslabljeni, odigrali smo sjajno i sjajno smo se borili. U četvrtfinalu igramo sa Švedskom, koja nije nimalo lak protivnik, ali sa Novakom (Đokovićem) sigurno imamo sanse i nadam se da ćemo odbraniti trofej ove godine", rekao je Troicki na konferenciji za novinare.

Troicki je rekao da je očekivao težak meč protiv Devaramana i dodao da su mnogi potcenili selekciju Indije.

"Devaramanu je najviše odogovarala podloga u Novom Sadu. Bilo je jako teško igrati protiv njega, jer su loptice 'mrtve', podloga spora a on se sjajno kreće i sve stiže. Znao sam da neće biti lako protiv njega, jer se jako bori i malo greši", rekao je Troicki i zahvalio publici u Novom Sadu na pomoći.

"Očekivao sam dug meč, ali sam bio fokusiran i spremniji nego u petak. Taktički sam dobro odigrao, možda ne igrački gledano, i zato sam dobio ovaj meč. U Srbiji su svi potcenili Indiju i novinari i javnost, ali ne treba zaboraviti da je Dejvis kup specifično takmičenje, nikad nista se ne zna, svi žele pobedu i imaju motiv više", dodao je on.

Devaraman se u šestom gemu trećeg seta žalio na suđenje, jer su sudije promenile prvobitnu odluku i dodelile poen Srbiji, što je iznerviralo Indijca koji je seo na klupu i tek posle nekoliko minuta nastavio meč. Troicki nije želeo to da komentariše.

"Retko se dešava da glavni sudija promeni odluku. Indijci to nisu prihvatili najbolje i zato je bila duga pauza", rekao je on.

Trociki je rekao da se nada da će u nastavku sezone dobro igrati i napredovati na ATP listi.

"Nadam se da ću nastaviti sa dobrim igrama i rezultatima. Imam veliki prostor za napredak na ATP listi, jer od turnira u Majamiju ne branim skoro ništa do kraja godine", rekao je Troicki.

Pogledajte još