Obradović: Izuzetna pobeda Srbije

NOVI SAD, 6. marta 2011. (Beta) - Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije, Bogdan Obradović ocenio je da je njegov tim danas zabeležio "izuzetnu" pobedu u duelu sa Indijom i pohvalio je Viktora Troickog.

"Ovo je izuzetna pobeda Srbije. Viktor je danas pokazao posebnu dimenziju, a to je da može da bude čovek odluke, jer je odigrao težak meč. Čestitam i dublu i Janku (Tipsareviću) na pobedama", rekao je Obradović novinarima u Novom Sadu.

Srbija je u prvom kolu Svetske grupe pobedila Indiju sa 4:1 ukupno I tako obezbedila opstanak u takmičenju čiji je šampion.
Odlučujući, treći poen doneo je Troicki, koji je pobedio Somdeva
Devermana sa 3:0.

"Preboleli smo problem ispadanja i bez Novaka (Đokovića), i to je samo po sebi dobra stvar...,Indiju nismo nijednom potcenili, iako su bili nepoznati za nas. Taktika je bila dobra, a mnogo su mi pomogli i treneri naših igrača", rekao je Obradović.

Srbija će u sledećem kolu igrati u gostima protiv Švedske.

"Imamo kompaktan tim i spreman odgovor na svim tablama. Bez obzira što je Švedska kvalitetan protivnik i što bira podlogu, mi na sve imamo odgovor i na sve smo spremni. Među prvih 16 timova Dejvis kupa mi smo sigurno vodeći po prilagodljivosti na svim podlogama", rekao je Obradović.

Janko Tipsarević je posle meča rekao da je bio iznenađen posetom.

"Nisam očekivao ovoliko ljudi i neverovatni odziv novosadske publike. Kada se uzme u obzir koliko je teško u zemlji i koliko su skupe karte, imali smo fenomenalnu podršku protiv, ruku na srce, neinteresantnog protivnika", rekao je Tipsarević.

Pogledajte još