Objavljen strip Družina Dardaneli

BEOGRAD, 7. marta 2011. (Beta) - Debitantski strip album "Družina Dardaneli" scenariste Pavla Zelića i crtača Dragana Paunovića, avanturističko-špijunska priča s kraja 19. veka čiji su protagonisti poznati književni i istorijski junaci, u ponedeljak je izašao iz štampe.

Radnja stripa "Družina Dardaneli" smeštena je u Srbiju, pred početak jednog drugačijeg 20. veka, rekao je agenciji Beta autor stripa Pavle Zelić.

Prema njegovim rečima, u ambijentu kafane "Dardaneli", boemskog stecišta koje se bori za prostor s naprednim gradjevinama jednog Beograda kakvog nikada nije bilo, stvara se tajna družina neprilagodjenih, moćnih individualaca koja će se u ime Srbije suprotstaviti službama koje tuda vršljaju.

Medju junacima stripa su srpski vampir Sava Savanović, književni junaci poput Jozefa K. i grofa Vronskog, Koštane, Olda Seterhenda, popa Ćire i popa Spire, dame s kamelijama, hajduk-Stanka, dobrog vojnika Švejka i drugih.

Strip "Družina Dardaneli" biće promovisan 15. marta u Studentskom kulturnom centru (SKC) u Beogradu, a tom prilikom u Srećnoj galeriji SKC-a biće otvorena i izložba posvećena tom stripu i saradnji scenariste Pavla Zelića i crtača Dragana Paunovića.

Pogledajte još