Montela: Idemo na pobedu protiv Šahtjora

BEOGRAD, 7. marta 2011. (Beta) - Fudbaleri Rome igraju protiv Šahtojra revanš utakmicu osmine finala Lige šampiona, a trener italijanskog tima Vinćenco Montela rekao je da će njegova ekipa ići na pobedu u Donjecku, uprkos tome što Ukrajinci nisu izgubili na svom terenu na poslednjih 11 evropskih mečeva.

Šahtjor je u prvoj utakmici, 16. februara u Rimu, pobedio Romu sa 3:2 i ekipa koju predvodi Mirčea Lučesku nada se da će sutra uveče (20.45) na Donbas areni uspeti da se prvi put u istoriji kluba plasira u četvrtfinale najelitnijeg evropskog takmičenja.

Roma je od tog poraza promenila trenera, pobedila u dve utakmice, jednom odigrala nerešeno i pretrpela jedan poraz.

"Moramo da razmišljamo samo o narednoj utakmici. Idemo u Ukrajinu da pobedimo", rekao je Montela italijanskim medijima.

Montela će i pored toga što je Roma primila tri gola u prvoj utakmici na svom terenu, najverovatnije izvesti ofanzivnu postavu, a u tim će se posle suspenzije vratiti kapiten Frančesko Toti.

"Verujem u naš tim. Važno je da ostanemo mirni i pokušamo da ne primimo gol. Svi imamo veliku želju da se plasiramo u četvrtfinale Lige šampiona", rekao je Toti za svoj sajt.

Defanzivac rimskog kluba Nikolas Burdiso smatra da bi uspeh protiv Šahtjora mogao da preokrene sezonu.

"Verujem u uspeh jer mi igramo u Romi i to ne smemo da zaboravimo. Igrali smo dobro i u prvom meču, izuzev tih 10 minuta. Ako sutra odigramo dobro sve može da se promeni. Pobeda bi mogla sve da promeni", rekao je Burdiso.

U ekipi Rome zbog suspenzije neće biti Žeremija Mendesa, a meč će zbog povreda propustiti Marko Kaseti i Brazilac Adrijano.

Sa druge strane, pobednik Kupa UEFA iz 2009. godine Šahtjor neporažen je na poslednjih 11 utakmica u evropskim takmičenjima, od kada se u avgustu 2009. preselio na Donbas arenu.

"Romi sutrašnja utakmica može da spase celu sezonu... Ali, za nas je to budućnost koju smo dugo čekali", rekao je trener Šahtjora Mirčea Lučesku.

Šahtjor će igrati bez defanzivca Oleksandra Kučera i Brazilca Fernandinja, jer se još nisu oporavili od povreda.

Pogledajte još