Raul: Zabavljam se u Bundes ligi

BERLIN, 7. marta 2011. (Beta-AFP) - Fudbaler Šalkea Raul Gonzales rekao je da će ostati u klubu do isteka ugovora i nagovestio da bi posle toga mogao da produži ugovor sa tim bundesligašem.

"Ugovor mi ističe u junu 2012. godine, želim da ostanem do kraja, a nakon toga želim da nastavim da se zabavljam u Bundes ligi", rekao je Raul nemačkim medijima.

Šalke je trenutno 10. na tabeli Bundes lige i ima 12 bodova manje od ekipa koje se bore za plasman u evropska takmičenja.

Raul (33) je jedan od najboljih igrača Šalkea ove sezone, na 25 prvenstvenih utakmica postigao je 11 golova, čime je trenutno četvrti najbolji strelac Bundeslige.

"Stvaramo tim, moramo da se uigramo jer je došlo mnogo mladih fudbalera. Želimo da popravimo napad sledeće sezone, ali i da poboljšamo odbranu", rekao je bivši kapiten Real Madrida.

Šalke je zahvaljujući golu Raula pobedio Bajern iz Minhena sa 1:0 i plasirao se u finale Kupa, a za trofej će se boriti sa Duizburgom.

"Bilo bi lepo kada bih u prvoj sezoni u Nemačkoj osvojio trofej... Ali, još nismo odigrali finale", rekao je on.

Šalke se ove sezone takmiči u završnici Ligi šampiona. U sredu od 20.45 će na svom terenu igrati protiv Valensije, revanš utakmicu osmine finala. U prvom meču u Španiji bilo je 1:1, a izjednačujući pogodak postigao je Raul i tako sa 71 golom postao najbolji strelac u istoriji svih evropskih takmičenja.

"Bilo bi sjajno kada bismo uspeli da se plasiramo u četvrtfinale Lige šampiona", rekao je Raul, koji je trofej tog takmičenja osvajao tri puta sa Real Madridom.

Pogledajte još