Vođi huligana tri godine i tri meseca zatvora

BEOGRAD, 8. marta 2011. (Beta) - Sud u Đenovi osudio je četvoricu huligana iz Srbije na kazne zatvora od dve godine i šest meseci do tri godine i tri meseca zbog prošlogodišnjih incidenata na stadionu u Đenovi, javili su italijanski mediji.

Najveću kaznu dobio je Ivan Bogdanov - tri godine i tri meseca zatvora. Bogdanov se, noseći crnu masku na licu, pre utakmice popeo na ogradu pored terena, klještima isekao zaštittnu mrežu i bacio pirotehnička sredstva na teren.

Nikola Kličković kažnjen je sa tri godine zatvora, Danijel Janjić sa dve godine i osam meseci, a Srđan Jovetić dve godine i šest meseci zatvora.

Kličković, Janjić i Jovetić proglašeni su krivim zbog nekoliko stvari, od opiranja hapšenju preko uništavanja javne imovine do nasilnog ponašanja na utakmici.

Dok su napuštali sudnicu, sva četvorica su uzviknula "Velika Srbija". Agencije navode da su izašli nasmejani iz suda, gde su ih čekali rođaci i prijatelji.

(old_image)

Advokat Rikardo di Rela komentarišući presudu rekao je da su njegovi klijenti pet meseci u zatvoru i da bi, da nisu Srbi, već bili na slobodi.

Advokat je dodao da su njegovi klijenti očekivali teže kazne, pošto su oni koji su se prethodno nagodili dobili kazne od dve godine.

"Moji klijenti dolaze iz kulture u kojoj se greške plaćaju i znaju da su počinili kriminalno delo", kazao je advokat.

Sud će u roku od 30 dana obrazložiti presudu.

Utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo Italija-Srbija trebalo je da se igra 12. oktobra prošle godine u Đenovi.

Meč je tada počeo sa zakašnjenjem zbog incidenata koje su napravili huligana iz Srbije, a nakon sedam minuta igre definitivno je prekinut i kasnije registrovan rezultatom 3:0 za "azure".

Pored toga Fudbalski savez Srbije kažnjen je i novčano, a "orlovi" će sledeću utakmicu kvalifikacija za EP protiv Severne Irske igrati bez podrške navijača u Beogradu

Pogledajte još