Vladanu Matijeviću nagrada Književne zajednice iz Vranja

BEOGRAD, 8. marta 2011. (Beta) - Dobitnik nagrade "Borisav Stanković" koju dodeljuje Književna zajednica "Borisav Stanković" iz Vranja je književnik Vladimir Matijević za knjigu "Vrlo malo svetlosti" saopštio je žiri za dodelu tog priznanja.

Predsednik Književne zajednice "Borisav Stanković" Miroslav Cera Mihajlović rekao je na konferenciji za novinare u Beogradu da će "nagrada Vladimiru Matijeviću biti uručena na manifestaciji 'Borina nedelja' koja će biti održana od 23. do 29. marta u Vranju, uprkos najavama Grada Vranja da će lokalna vlast organizovati tu manifestaciju i dodeliti nagradu".

"Takvo ponašanje gradske vlasti predstavlja političko nasilje koje se vrši nad Književnom zajednicom 'Borisav Stanković', manifestacijom koju mi organizujemo poslednjih 20 godina, kao i nasilje nad gradjanima Vranja", rekao je Mihajlović.

Gradonačelnik Vranja Miroljub Stojčić je u saopštenju koje je dostavljeno medijima istakao da je manifestacija koju organizuje Književna zajednica "Borisav Stanković" paralelna i nelegalna i da su gradjani Vranja, od čijih je para finansirana ta manifestacija, oštećeni.

Predsednik žirija koji je odlučivao o nagradi "Borisav Stanković" Aleksandar Jovanović rekao je da se ovo priznanje dodeljuje književniku Vladimiru Matijeviću za roman "Vrlo malo svetlosti" koji daje složenu sliku medjuljudskih odnosa i mesto pojedinaca u savremenim istorijskim dogadjajima.

Pogledajte još