Evrovizija: Srbija i BiH mogu do finala

Takmičenje za najbolju evropsku pesmu - Evrovizija biće održano od 10. do 14. maja u Diseldorfu. Od prošlog vikenda poznati su svi predstavnici eks-Ju na Evroviziji.

Sudeći po anketi na Blica, dobre šanse da se plasiraju u finale imaju Srbija (Nina Radojičić) i BiH (Dino Merlin), a s tim se slaže i Kornelije Kovač koji je siguran da Srbija dobro proći na takmičenju u Nemačkoj.

(old_image)

Jovan Radomir, poznati novinar i voditelj švedske televizije koji godinama prati evrovizijski šou kaže da je čuo nekoliko pesama i da je među njima svakako najveći favorit pesma Kristine Kovač koju peva mlada pevačica Nina.

- Ona je tu pesmu zaista čarobno izvela i ja sam je postavio na svoj fejsbuk. Čuo sam i hrvatsku pesmu, ali mi ona nije ostavila specijalan utisak. Dino Merlin takođe. Mislim da ne bi trebalo da peva na engleskom ili da bi morao mnogo ozbiljnije da poradi na akcentu ako već peva engleski – kaže Radomir, piše "Blic".

Bosanski predstavnik Dino Merlin

S njim se slaže i poznati kompozitor Kornelije Kovač, čija je ćerka Kristina napravila pesmu "Čaroban" koja ove godine predstavlja Srbiju na Evrosongu.

– Poslušao sam nekoliko pesama koje ove godine učestvuju u takmičenju i mislim da nisu ništa specijalno. Dino Merlin je napravio pesmu koja lako komunicira s publikom i ona će sigurno biti dobro prihvaćena. Svojevremeno sam u tom ritmu i tempu sa tapšanjem napravio numeru „Ove noći jedna žena mirno spava” koju je pevao Zlatko Pejaković i ona je bila hit. Takve pesme brzo prolaze kod publike. Hrvatska pesma je sličnog stila kao Kristinina, ali mislim da se neće bolje plasirati od pesme „Čaroban”. Nisam puno pesama još uvek čuo, ali sam siguran da će se Kristinina pesma „Čaroban” plasirati u finale. Nikad se ne zna kod evrovizijskog glasanja, ali trebalo bi da imamo uspeha. Mlada pevačica Nina je pravo otkriće na našoj muzičkoj sceni – rekao je Kornelije Kovač.

Hrvatska - Daria Kinzer "Lahor"

Vlada Graić jedan od autora pesme "Molitva" kojom je Marija Šerifović osvojila Evropu kaže da je čuo dvadesetak pesama za ovogodišnji Evrosong.

- Nemam favorita, sve što sam čuo je uglavnom ujednačenog mediokritetskog kvaliteta. Nekoliko pesama bih izdvojio. Iz okruženja svakako pesmu Dina Merlina, koji će se sigurno plasirati među prvih pet. Ja sam mu već sa grupom Bjuti kvins dao podršku, ali mislim da njegova pesma, što se kaže, ima glavu i rep. Naša pesma koju peva Nina je takođe među mojim favoritima. Može sigurno u finale, mada imamo jako tešku polufinalnu grupu. Mala Nina je sjajna pevačica – kaže Graić.

Pozivamo vas da poslušate pesme koje će predstavljati bivše jugoslovenske republike. Za koju od ovih pesama biste glasali?


Srbija - Nina Radojčić "Čaroban"

Makedonija - Vlatki Ilijevski "Rusinka" (Ruskinja)

Slovenija - Maja Keuc "Vanilija"

Pogledajte još