Stefanović i Tahiri: Otvoren put ka konkretnim rešenjima

0

Čelnici delegacija Srbije i Kiosova, Borislav Stefanović i Edita Tahiri su u sredu, posle prve dvodnevne runde dijaloga u Briselu, istakli zadovoljstvo i obostrano ocenili da je učinjen korak ka …

BRISEL, 9. marta 2011. (Beta) – Čelnici delegacija Srbije i Kiosova, Borislav Stefanović i Edita Tahiri su u sredu, posle prve dvodnevne runde dijaloga u Briselu, istakli zadovoljstvo i obostrano ocenili da je učinjen korak ka nalaženju rešenja za „praktična pitanja“ od interesa već idućih dana.

„Ima nekih konkretnih rešenja, ali o njihovom sprovodjenju videćemo u danima koji su pred nama i, naravno, obavestiti javnost“, naznačio je Stefanović.

On je potvrdio da je došlo do približavanja stavova o pitanjima katastra i matičnih knjiga, telekomunikacija i avio-saobraćaja.

Šefica delegacije Kosova Edita Tahiri je naročito ukazala na nužnost rešavanja pitanja carinskih pečata da bi Kosovo moglo da „normalizuje izvoz i uvoz“.

„Napredovali smo u davanju predloga, pokušajima da nadjemo zajedničke osnove, ali sva ova pitanja treba dodatno obraditi u narednim fazama“, ukazala je ona.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.