Partizan pobedio Jug u Beogradu

BEOGRAD, 9. marta 2011. (Beta) - Vaterpolisti Partizana pobedili su u Beogradu dubrovački Jug sa 11:10 (5:5, 2:1, 3:2, 1:2) u drugom kolu druge faze Evrolige.

Partizan je tako ostao sam na prvom mestu Grupe A sa šest bodova. Jug ima tri boda i jednu pobedu.

Aleksandar Radović, Duško Pijetlović i Nikola Rađen postigli su po tri gola.

Obe ekipe silovito su odigrale prvu četvrtinu, u kojoj je bilo čak 5:5, uz atraktivnu igru. Poveo je Jug, golom Nikše Dobuda, a Partizan je preokrenuo pogocima Pijetlovića i Vladimira Vujasinovića, da bi Dobud ponovo izjednačio.

Pijetlović i Andrija Prlainović doneli su crno-belima vođstvo 4:2, da bi Sandro Sukno održao korak za domaćim timom. Radović je doneo svom timu prednost od 5:3, ali je Jug u finišu izjednačio golovima Sukna i Nikole Šutića.

Ekipe su u drugoj četvrtini zaigrale čvršću odbranu, a Jug je ponovo poveo kada je Maro Joković dao gol za 6:5. Partizan je do polovremena, međutim, povratio prednost golovima Radovića i Prlainovića.

Jug je odlično počeo drugo poluvreme i golovima Jokovića i Pava Obradovića poveo sa 8:7. Partizan je, međutim, sjajno odgovorio I vezao tri gola - Rađena, Pijetlovića i Miloša Ćuka za 10:8.

Dubrovčani nisu uspeli i na početku poslednje četvrtine da daju golove i izjednače, ali je Andro Bušlja smanjio prednost Partizana. Međutim, ostali igrači Juga ga nisu ispratili, tako da su crno-beli zadržali minimalnu prednost.

Radović je nešto manje od dva minuta pre kraja povisio na 11:9, ali je Sukno smanjio na 11:10 na 35 sekundi do kraja utakmice. Partizan nije uspeo da iskoristi svoj poslednji napad, a Jug nije iskoristio poslednjih šest sekundi za izjednačenje.

Pogledajte još