Prvi porazi Damljanovića i Miladinovića

KRAGUJEVAC, 9. marta 2011. (Beta) - Favoriti na državnom prvenstvu u šahu, koje se održava u Kragujevcu, nisu danas imali dobar dan, pošto je vodeći dvojac pretrpeo poraze.

Bile su to prve izgubljene partije Branka Damljanovića i Igora , pa više nema neporaženih takmičara. Svoje partije izgubili su i Dejan Pikula i Boban Bogosavljević, dok je Lazar Nestorović (17) potvrdio bal za titulu intermajstora.

Rezultati devetog kola: Damljanović-Perunović, Pikula-Dražić 0:1, Abramović-Ivanišević remi, Milanović-Miladinović 1:0, Tadić-Sedlak 0:1, Šarić-Bogosavljević 1:0, Nestorović-Luković 1:0.

Na tabeli vode Ivanišević i Damljanović sa po sedam poena, ispred Perunovića sa 6,5, Miladinovića sa 5,5 i Nestorovića sa pet poena.

Sa po 4,5 poena slede Dražić, Pikula, Sedlak i Šarić.Bogosavljević ima 3,5 poena, Milanović i Abramović po tri, Tadić 2,5, a Luković dva osvojena poena.

U 10. kolu sutra (15.30) igraju: Dražić-Sedlak, Miladinović-Tadić, Perunović-Milanović, Luković-Damljanović, Ivanišević-Nestorović, Bogosavljević-Abramović, Pikula-Šarić.

Turnir se završava 13. marta posle 13 kola, titulu brani Nikola Sedlak, a nagradni fodn iznosi 795.000 dinara.

Pogledajte još