Đoković: Želim titulu za titulom

Ne misli uopšte na Rodžera Federera i Rafaela Nadala, dva čoveka koji su ispred njega na svetskoj listi. A, i zašto i bi kada je Novak Đoković po rezultatima najbolji u ovoj sezoni – osvojio je gren slem u Australiji, napravio het trik u Dubaiju i s pravom u Indijan Velsu važi za favorita. 

A, statistika kaže da ako bude nastavio pobedničkim ritmom u američkoj pustinji može da pretekne Federera sa kojim bi mogao da se sastane u polufinalu.

Ono o čemu Đoković samo razmišlja  jeste kako da i dalje ostane na pobedničkom putu.

Želim da osvajam turnir za turnirom – izjavio je 23- godišnji Beograđanin u američkoj pustinji. – Mnogo puta sam u prošlosti govorio o ciljevima a sada samo želim da nastavim kontinuitet dobrih igara. Prioritet mi je da i dalje budem u top formi, da budem spreman i brinem o zdravlju i fizičkoj kondiciji.

Baš zbog toga, da ne remeti dobar rad i pripremu za američku turneju, Nole nije igrao Dejvis kup meč prvog kola sa Indijom. Na vreme je došao u Ameriku, odmorio se i sada spreman čeka prve mečeve. A, hoće li se kao soko opet vinuti put pustinjskog neba ostaje da vidimo za desetak dana.

Zaista sam mnogo toga uradio u poslednja dva meseca i znam da ako nastavim u tom ritmu mogu da ostanem u samom vrhu – zaključuje prva violina srpskog tenisa.

Na turniru u Indijan Velsu, Viktor Troicki će morati da se suoči sa Novakom već u ranoj fazi turnira.

Izvor: www.zurnal.rs

Pogledajte još