Sudije pred suspenzijom

LONDON, 10. marta 2011. (Beta-AP) - Svetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da je povodom navoda o mogućem nameštanju rezultata pokrenula disciplinski postupak protiv šestorice sudija koji su prošlog meseca sudili dve međunarodne prijateljske utakmice.

U saopštenju se navodi da se radi o dve prijateljske utakmice koje su odigrane 9. februara u Antaliji, Bolivija - Letonija i Estonija - Bugarska.

Fifi ukazano na neuobičajena klađenja na te dve utakmice, zbog čega je svetska kuća fudbala odlučila da sprovede istragu, a žalbe su poslala i sva četiri fudbalska saveza čije su reprezentacije igrale te mečeve, dodaje se.

Bugarska i Estonija odigrale su 2:2, dok je Letonija pobedila Boliviju sa 2:1, a svih sedam golova postignuto je iz jedanaesteraca.

"Fifa je pokrenula disciplinski postupak protiv šestorice sudija koji su sudili na prijateljskim utakmicama A selekcija Bolivija-Letonija i Estonija-Bugarska, koje su odigrane u Antaliji 9. februara 2011. godine", navodi se u saopštenju.

"Pokrenuli smo postupak nakon što smo pregledali svu dokumentaciju i informacije koje smo dobili, u vezi sa mogućim nameštanjem rezultata tih utakmica. Postupak će sprovesti Disciplinski komitet Fife", dodaje se.

Obe utakmice organizovala je agencija sa Tajlanda "Futi sport internešnal", preko jednog menadžera iz Rusije koji ima licencu Fife.

Prema pravilima o privatnosti, Fifa nije saopštila imena sudija, niti iz koje su zemlje.

Prošlog meseca Fudbalski savez Mađarske suspendovao je sudiju Kolosa Lenđela, koji je sudio jedan od ta dva meča.

Pogledajte još