Ibrahimović: Ne pobeđuje uvek bolji

BEOGRAD, 10. marta 2011. (Beta) - Fudbaleri i trener Milana Masimilijano Alegri složni su u oceni da su bili bolji od Totenhema iako se klub iz Londona plasirao u četvrtfinale Lige šampiona, preneli su italijanski mediji.

Posle dva duela Totenhem je prošao dalje zahvaljujući pobedi u Milanu od 1:0. U revanš meču odigranom sinoć u Londonu nije bilo golova.

"Greška u prvoj utakmici koštala nas je plasmana u narednu rundu. Uprkos eliminaciji, zadovoljan sam igrom u revanšu i to bi trebalo da nam donese samopouzdanje pred nove izazove u Seriji A", ocenio je Alegri čija se ekipa nalazi na vodećoj poziciji italijanskog prvenstva.

Napadač Milana Zlatan Ibrahimović rekao je da njegova ekipa sada mora da se koncentriše na osvajanje prvenstva i Kupa Italije.

"Totenhem je u dve utakmice jednom šutnuo na gol i pogodio. Ne pobeđuje uvek bolji. Sada nam predstoji da se okrenemo osvajanju 'duple krune' u domaćem šampionatu", rekao je Ibrahimović.

Razočaran je bio i drugi centarfor "roso-nera" Alesandre Pato.

"Teško je kada ispadnete na ovakav način, posle dominacije u oba duela", istakao je brazilski fudbaler.

Igrač sredine terena Matje Flamini smatra da su njegovi saigrači i on sinoć u Londonu pružili maksimum, ali da ih "gol nije hteo".

"Ceo meč igrao se na polovini Totenhema i svi su mogli da vide da smo bili bolji. Dali smo sve od sebe, ali izostao je željeni pogodak", rekao je Flamini.

Pored Totenhema u četvrtfinale plasirale su se ekipe Barselone, Šahtjora i Šalkea, dok su revanš mečevi ostalih duela na program 15. i 16. marta.

U njima se sastaju Bajern - Inter (prvi meč 1:0), Mančester junajted - Marsej (0:0), Real Madrid - Lion (1:1) i Čelsi - Kopenhagen (2:0).

Pogledajte još