Porazi Liverpula i Mančester Sitija

Braga je još jednom pokazala da ima tim dostojan takmičenja u Evropi. Posle eliminacije Sevilje iz kvalifikacija za Ligu šampiona, te dve pobede nad Partizanom i velikog trijumfa protiv Arsenala, Braga je nastavila da niže pobede i u eliminacionoj fazi Lige UEFA.

Portugalski tim je najpre izbacio poljski Leh iz daljeg takmičenja, a večeras je u prvom meču osmine finala stradao još jedan velikan sa Ostrva – Liverpul. Minimalnu pobedu Bragi doneo je Alan iz jedanaesterca u 18. minutu. Milan Jovanović ni ovoga puta nije bio u protokolu.

I drugi predstavnik Portugala ostvario je veliku pobedu. Porto je slavio na gostovanju u Moskvi, protiv CSKA, takođe sa 1:0. Strelac pobedonosnog gola bio je Fredi Guarin, posle asistencije Varele u 70. minutu. Zoran Tošić je posle dugo vremena bio na terenu, a ovoga puta je igrao samo 6 minuta, s obzirom da je pri kraju susreta zamenio Hondu.

Najviše uzbuđenja bilo je u Leverkuzenu, gde je slavio Viljareal sa 3:2. Leverkuzenu je vođstvo doneo mladi Čeh Kadlec, ali je potom usledio preokret, precizni su bili Rosi i Nilmar. Nadu domaćima je vratio Kastro u 72. minutu, ali u nadoknadi vremena Bajer nije imao rešenja za raspoloženog Nilmara, koji je Žutoj podmornici osigurao pobedu pred revanš na domaćem terenu.

Pomalo neočekivano, meč u Ajndhovenu gde su se sastali PSV i Rendžers, završen je bez golova. Kod domaćih Jagoš Vuković je ceo duel presedeo na klupi. Moskovski Spartak je ostvario minimalan trijumf u Amsterdamu protiv Ajaksa, golom Aleksa u 57. minutu.

Ipak, to je bilo sve od Rusa u prvim mečevima osmine finala. U drugom holandsko-ruskom duelu Tvente je razbio Zenit Danka Lazovića i Aleksandra Lukovića, dva puta je strelac bio De Jong, a pogodio je i Landzat.

Benfika je preokrenula protiv Pari Sen Žermena, koji je poveo još u 15. minutu golom Pegija Luindule. Ipak, Orlovi su do poluvremena izjednačili, a Jara je devet minuta pre kraja meča postigao pogodak za treću pobedu Portugalaca večeras! 

Rezultati mečeva osmine finala:

Braga – Liverpul 1:0 (Alan 18)

CSKA Moskva – Porto 0:1 (Guarin 70)

Bajer – Viljareal 2:3 (Kadlec 33, Kastro 72 – Rosi 42, Nilmar 70, 90+3)

PSV – Rendžers 0:0

Ajaks – Spartak Moskva 0:1 (Aleks 57)

Benfika – PSŽ 2:1 (Pereira 42, Jara 81 – Luindula 15)

Dinamo Kijev – Mančester siti 2:0 (Ševčenko 25, Gusev 77)

Tvente – Zenit 3:0 (De Jong 25, 90, Landzat 56)

Pogledajte još