Radovi na autoputu od Novog Sada do Horgoša ne kasne

BEOGRAD, 12. marta 2011. (Beta) - Radovi na izgradnji auto-puta od Novog Sada do Horgoša ne kasne i nema probijanja rokova, izjavio je agenciji Beta direktor građevinskog preduzeća Planum Ratomir Todorović.

Todorović je potvrdio da će radovi biti završeni do 20. jula i odbacio teze da radovi kasne, iako je prema najavama ministra infrastrukture Milutina Mrkonjića trebalo da budu završeni do 1. februara.

"Ne kasnimo sa rokovima, jer je u ugovoru jasno navedeno za koliko radnih dana radovi moraju biti završeni. U tom smislu treba imati u vidu loše vremenske uslove i objektivne probleme, radove na terenu", rekao je on i dodao da ih svaki dan odugovlačenja radova dodatno košta.

Todorović je kazao i da će do kraja godine biti završen "ipsilon krak", odnosno deo od Subotice do Kelebije. On je kazao da na tom delu postoje imovinsko pravni problemi i oko dalekovoda, ali da očekuje da će radovi biti završeni na vreme.

Prema ranijim najavama Mrkonjića, auto put kroz Vojvodinu do mađarske granice je trebalo da bude završen do 1. maja 2011. godine.

Pogledajte još