Guma za više klase automobila

0

Kruševačka Fabrika autoguma (FAG) firme Trajal je u subotu proizvela svoju prvu zimsku gumu od 16 cola za brzine od 210 kilometara na sat i automobilile više klase.Zimska guma pod …

KRUŠEVAC, 12. marta 2011. (Beta) – Kruševačka Fabrika autoguma (FAG) firme Trajal je u subotu proizvela svoju prvu zimsku gumu od 16 cola za brzine od 210 kilometara na sat i automobilile više klase.

Zimska guma pod nazivom „arktika„, dimenzija 205/55/16, kako je novinarima rekao direktor FAG Živote Đorđević, pružiće toj kompaniji mogućnost izvoza jer je taj tip gume jedan od najtraženijih proizvoda u Evropi i svetu.

„Fabrika autoguma ima 491 zaposlenog, radi sa 80 odsto kapaciteta – odnosno proizvodi oko 4.000 komada guma dnevno, a blizu 95 odsto proizvodnje izvozi, mahom na tržište Evropske unije. Sa ovom novom gumom pokrivamo i asortiman koji Evropska unija posebno traži, a to su gume za vozila više klase“, rekao je Đorđević.

Posle probne proizvodnje u subotu sledi sertifikacija, a nova guma, koja će se dnevno proizvoditi u količini od 600 komada, u redovnoj prodaji bi trebalo da bude polovinom aprila, kako je Trajal najavio prošlog leta, kada je osvojena proizvodnja letnje gume iste dimenzije.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.