Stanojević: Pogrešio sam, ali nismo platili zbog toga

BEOGRAD, 12. marta 2011. (Beta) - Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević ocenio je da su na tok utakmice protiv OFK Beograda uticale prinudne izmene - koje je morao da napravi, ali i njegova greška kada je umesto napadača uveo igrača sredine terena.

Partizan je kod kuće pobedio OFK Beograd sa 2:1, ali je pobedonosni gol postignut tek u 89. minutu, kada je precizan bio Milan Smiljanić.

Crno-beli su pre toga propustili veliki broj prilika, a "romantičari" su do izjednačenja došli posle jedine šanse na utakmici u 86. minutu.

"Tri stvari su uticale na meč: Prinudne izmene zbog povreda na koje su se žalili Zvonimir Vukić i Radosav Petrović, zatim neverovatne šanse koje nismo iskoristili i na kraju to što sam pogrešio kad sam u drugom delu meča izveo napadača i uveo igrača sredine terena", rekao je Stanojević novinarima posle utakmice.

"Ipak, na greškama se uči, a srećom po Partizan, ovu današnju nisam platio", dodao je on.

Ovom pobedom Partizan je sačuvao pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu Crvenu zvezdu.

"Ovako se osvaja titula, ne može uvek da bude lako. Navijači su nas držali tokom cele utakmice i na kraju su nam pomogli da dođemo do pobede. Važno je da sa novom energijom ulazimo u mečeve koji su pred nama", zaključio je Stanojević.

Trener OFK Beograda Dejan Đurđević ocenio je da je Partizan ovim trijumfom napravio veliki korak ka odbrani titule prvaka.

"Partizan je pokazao da je veliki klub, a videlo se i da sreća prati hrabre. Oni su bili uporni i ovim pobedonosnim golom sada su mnogo bliži tituli. Sa novim napadačem Prinsom Tejgom crno-beli su dobili mnogo, odavno se takav igrač nije pojavio na ovim prostorima", naveo je Đurđević.

Pogledajte još