Real juri prvu pobedu protiv Liona

BEOGRAD, 15. marta 2011. (Beta) - Fudbaleri madridskog Reala pokušaće da se plasiraju u četvrtfinale Lige šampiona, a za to će im biti potrebno da prvi put u istoriji pobede Olimpik iz Liona.

U prvoj utakmici osmine finala koja je odigrana na stadionu Žerlan u Lionu bilo je 1:1.

Real se poslednji put u četvrtfinale Lige šampiona plasirao još pre šest godina, ali trener Madriđana Žoze Murinjo kazao je da ne obraća pažnju na statistiku i istoriju.

"Moja ekipa se ne plaši istorije. Statistika i postoji kako bi mogli da je menjamo. Lion je veoma kvalitetna ekipa, ali moramo da ih eliminišemo. Sećam se da, dok sam trenirao Porto, uspeli smo da pobedimo Lion", rekao je Murinjo španskim medijima.

Real i Lion do sada su odigrali sedam utakmica u Ligi šampiona, francuski tim zabeležio je tri pobede, a četiri meča završena su bez pobednika.

Madriđani su najuspešniji klub na kontinentu, pošto su do sada osvojili čak devet titula prvaka Evrope, ali poslednji put to im je pošlo za rukom 2002.

Real je u dobroj formi, pošto je pobedio u poslednjih 14 utakmica na domaćem terenu. Madriđani su u poslednjem prvenstvenom meču savladali Erkules, dok je Lion pobedio Sošo.

Revanš utakmica osmine finala Lige šampiona Olimpik Lion-Real Madrid igra se u sredu uveče od 20.45 na stadionu Santijago Bernabeu.

Pogledajte još