Koncert Lajka Feliksa u Bitef teatru

0

Violinista Lajko Feliks će 20. marta u Bitef teatru u Beogradu, održati veče improvizacije, uz nastup balerine Ašhen Ataljanc, saopšteno je iz Bitef teatra.Violinista Lajko Feliks je povodom koncerta u …

BEOGRAD, 15. marta 2011. (Beta) – Violinista Lajko Feliks će 20. marta u Bitef teatru u Beogradu, održati veče improvizacije, uz nastup balerine Ašhen Ataljanc, saopšteno je iz Bitef teatra.

Violinista Lajko Feliks je povodom koncerta u Beogradu rekao da osnovu njegove muzike čini osetljivost i izrazit zvučni kolorit instrumenta i da on ne donosi nikakav novi muzički stil, već da hoda svojim putem, improvizuje i komponuje.

Feliks je violinista svetskog ugleda. Bio je član mnogih muzičkih sastava, nastupao je sa poznatim japanskim butoh plesačem Minom Tanakom, francuskim „Noir desir“ sastavom, a zajedničke koncerte održao je i sa velikanima balkanske muzike: Aleksandrom Balaneskuom i „Orkestrom Bobana Markovića“.

Nastupao širom sveta, objavio je 13 albuma, piše i muziku za film i pozorište. Igrao je glavnu ulogu u filmu „Delta“ Kornela Mundruca, a muzika koju je komponovao za ovo ostvarenje donela mu je priznanje za najbolju filmsku muziku te godine u Madjarskoj.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.