Klobučar prešao u Olimpiju

BEOGRAD, 16. marta 2011. (Beta) - Košarkaški klub Partizan i bek Jaka Klobučar sporazumno su raskinuli ugovor, a slovenački reprezentativac će karijeru nastaviti u Olimpiji, objavljeno je u sredu na sajtu devetostrukog uzastopnog šampiona Srbije.

Prema pravilima Superlige, ekipe za takmičenje mogu da registruju četiri stranca, pa se trener crno-belih Vlade Jovanović opredelo za Džejmsa Gista, Jana Veselija, Nejtana Džavaija i Kurtisa Džerelsa.

"Morali smo da donesemo tešku odluku. Za Jaku imam samo reči hvale, on je predobar momak, odlično je obavio posao. Ali, morali smo tako da odlučimo. Voleo bih da, gde god da ode, odigra dobro i da napravi dobru karijeru", rekao je Jovanović, preneo je sajt Partizana.

Klobučar bi mogao da igra protiv Partizana na završnom turniru Jadranske lige, od 19. do 21. aprila u Ljubljani, ako se obe ekipe plasiraju u finale. Crno-beli će u polufinalu igrati protiv Budućnosti, a Olimpija protiv Krke.

Partizan će u Superligi igrati bez Branislava Đekića i Aleksandra Mitrovića, koji će do kraja sezone igrati na pozajmici u Mega Vizuri. Mitrović je prethodno bio pozajmljen podgoričkoj Budućnosti.

"Dogovor sa Mega Vizurom je da se Banetu (Branislav Đekić) nadomeste preko potrebni minuti, što je u njegovom, ne u mom interesu, jer bih voleo da imam što više igrača u rotaciji. Ovo je šansa da u narednih 14 utakmica dokaže da može da igra na nivou potrebnom za prvoligaške utakmice. Minuti su mu potrebni kako bi povratio samopouzdanje", rekao je Jovanović.

"Biće to prilika da se neko od mlađih nametne kroz trening. Nije pedagoški da pominjem imena, ali nadam se da će se neko od njih nametnutni, jer su nam igrači u rotaciji preko potrebni", dodao je trener Partizana.

Pogledajte još