Opet bez predstavnika vlade u parlamentu

0

Poslanici Srpske radikalne stranke (SRS) i Demokratske stranke Srbije (DSS) negodovali su u sredu što sednici parlamenta, na kojoj se raspravlja o ratifikaciji nekoliko medjunarodnih sporazuma, ne prisustvuje ovlašćeni predstavnik …

BEOGRAD, 16. marta 2011. (Beta) – Poslanici Srpske radikalne stranke (SRS) i Demokratske stranke Srbije (DSS) negodovali su u sredu što sednici parlamenta, na kojoj se raspravlja o ratifikaciji nekoliko medjunarodnih sporazuma, ne prisustvuje ovlašćeni predstavnik Vlade Ivica Dačić.

Poslanici DSS i SRS ukazali su na povredu Poslovnika jer je parlament počeo pretres bez izlaganja predstavnika vlade.

Predsedavajuća Slavica Djukić-Dejanović odgovorila je da je ministar Ivica Dačić u zgradi parlamenta, na Odboru za bezbednost, i da će se nakon toga pridružiti poslanicima.

„Da je Čedomir Jovanović (LDP) rekao da mora da bude prekinuta sednica jer nema predstavnika vlade, sednica bi odmah bila prekinuta, ali pošto govorimo mi – to ne važi“, ocenio je poslanik SRS Zoran Krasić.

Do 14 časova niko od ovlašćenih predlagača zakona nije se obratio poslanicima.

Poslanici radikala upitali su zašto je sa dnevnog reda skinuto potvrdjivanje sporazuma sa Libijom o ukidanju viza za nosioce diplomatskih, službenih i specijalnih pasoša i da li je to način da se „dodvorimo velikim silama SAD i EU“.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.