Mihajloviću maksimalna kazna za klevetu

0

BEOGRAD, 16. marta 2011. (Beta) – Prvi osnovni sud u Beogradu proglasio je u sredu krivim bivšeg ministra unutrašnjih poslova Dušana Mihajlovića za produženu klevetu bivšeg šefa biroa Vlade Srbije za komunikacije Vladimira Popovića i Mihajloviću naložio da plati 200.000 dinara

BEOGRAD, 16. marta 2011. (Beta) – Prvi osnovni sud u Beogradu proglasio je u sredu krivim bivšeg ministra unutrašnjih poslova Dušana Mihajlovića za produženu klevetu bivšeg šefa biroa Vlade Srbije za komunikacije Vladimira Popovića i Mihajloviću naložio da plati 200.000 dinara.

To je maksimalna kazna za krivično delo produžene klevete.

Sudija Violeta Jovanović rekla je da će Mihajloviću ako ne bude platio kaznu u zakonskom roku, svakih 1.000 dinara kazne biti zamenjeno sa po jednim danom zatvora.

Popović je u tužbi, koju je podneo 2007. godine, naveo da ga je Mihajlović u 47 tekstova, intervjua i izjava na najgrublji način klevetao u vezi sa njegovom ulogom u vladi premijera Zorana Đinđića i povezivao ga sa organizovanim kriminalom.

Na suđenju u sredu Popović i Mihajlović su se u završnim rečima međusobno optuživali za događaje vezane za političku pozadinu ubistva premijera, ali su obojica, sa različitim obrazloženjima, naveli da će presuda imati istorijski značaj.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.