Prosinečki: Čestitam Partizanu

BEOGRAD, 16. mart 2011. (FoNet) - Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki čestitao je igračima Partizana na pobedi i dobroj igri u polufinalu Kupa Srbije i ocenio da su njegovi igrači odigrali dobro, ali da je nedostajala koncentracija u završnicama napada.

"U prvom poluvremenu smo imali, čak četiri šanse, koje nismo iskoristili", ocenio je Prosinečki, koji smatra da je Zvezda u provom poluvremenu i pored primljenog gola, pružila svoju najbolju igru do sada.

Prosinečki je napomenuo da je svakako bilo grešaka u igri njegovog tima, ali veruje da se to može ispraviti do revanša na Marakani.

"Prvi gol smo primili slučajno, dok je drugi pao na samom početku drugog poluvremena, posle toga se utakmica otvorila", ocenio je Prosinečki, koji u revanš meču neće imati na raspolaganju Ognjena Koromana i Duška Tošića, zbog žutih kartona.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević ocenio je današnji duel kao pravi derbi, sa puno prilika, ukazujući da je na momente malo falilo da neka od šansi završi i u golu Vladimira Stojkovića.

"Moram da kažem da je Tejgo premašio naša očekivanja po broju golova, on je pre svega igrač koji igra za tim", istakao je Stanojević, koji smatra da je reprezentativac Gane potpuno drugačiji tip igrača od doskorašnjeg napadača Klea.

On je ocenio da je Partizan Tejgovom igrom dobio šansu da promeni stil igre, napominjući da mu je žao što crno beli nisu imali takvog igrača za vreme nastupa u Ligi šampiona.

"Sa Tejgom možemo da stvaramo prilike iz polu kontri, dok smo sa Adijom dobili na prodornosti i brzini", rekao je Stanojević i zaključio da posle ovakve igre, Partizan mora dati barem jedan gol i na Marakani.

Pogledajte još