Ljimaj razgovarao sa istražiteljima Euleksa

PRIŠTINA, 16. marta 2011. (Beta) - Poslanik kosovske skupštine i potpredsednik vladajuće Demokratske partije Kosova Fatmir Ljimaj, jedan od optuženih za ratni zločin u selu Klečka, razgovarao je večeras u sedištu Euleksa sa istražiteljima te misije.

Protiv Ljimaja je danas podignuta optužnica za izvršenje ratnog zločina tokom 1998. i 1999. godine u selu Klečka u opštini Mališevo.

Televizija KTV je prenela izjavu Lijmajevog advokata Tame Gašija datu dok je Ljimaj odlazio iz sedišta Euleksa da je on spreman da bude na raspolaganju vlastima i da će se postupak po optužnici nastaviti narednih dana.

Prištinski mediji su prethodno večeras preneli izjavu Ljimaja u trenutku kada je krenuo da se, kako je rekao, preda vlastima u kojoj je odbio optužbe za izvršenje ratnog zločina i istakao da je odlučio da se preda sudu kako bi se suočio sa pravdom.

"Zemlja je iznad svega, niko ne može svoju sudbinu da stavi iznad sudbine zemlje", kazao je Ljimaj.

Haški tribunal je ranije oslobodio Ljimaja optužbe za ratne zločine u selu Lapušnik u opštini Glogovac.

Euleks je večeras saopštio da je na Kosovu, u okviru istrage ratnih zločina u jednom centru za pritvor, uhapšeno deset osoba, a još jedna, u okviru iste istrage je uhapšena u inostranstvu. Euleks nije saopštio imena uhapšenih.

Mediji na Kosovu su objavili da su uhapšeni direktor Regionalne policije u Prizrenu Nedžmi Krasnići i imena još 11 osoba.

Pogledajte još