"Montevideo" videlo više od 500 000 gledalaca

Filmsko ostvarenje „Montevideo, Bog te video“, u režiji Dragana Bjelogrlića, do sada je videlo više od pola miliona gledalaca.

Film koji govori o formiranju domaće reprezentacije pred početak Prvog svetskog prvenstva u Urugvaju, 1930 godine, je premijerno bio prikazan 20. decembra prošle godine i dalje se nalazi na repertoaru bioskopa u Srbiji, a nagrađen i od strane FIPRESCI Srbija u pet kategorija za 2010. godinu i to za najbolji film, najbolju režiju, najbolju fotografiju, najbolji scenario i najbolju scenografiju.

Dok publika još uvek uživa u gledanju prvog filma, intezivne pripreme za snimanje nastavka uveliko traju. Ekipa filma bi na proleće trebalo da se uputi u Urugvaj, gde će se snimati na autentičnim lokacijama u Montevideu.

Radnja prvog filma prati grupu mladih fudbalera, njihove živote, ljubavne priče i probleme sa kojima se susreću pred Prvenstvo, a drugi film govori o dvonedeljnom putovanju srpskih reprezentativaca preko okeana, događajima i utakmicama na Prvom Mundijalu, kao i o trijumfalnom dočeku fudbalera u Beogradu.

Pogledajte još